ماهی انجل

امروز ماهی انجل (فرشته ماهی) رابه درستی بشناسید +فیلم

ماهی انجل از کجا امده؟بومی کجاست؟

اکواریوم مناسب ماهی انجل چطوری هست؟

غذا ماهی انجل چیه؟با کدوم ماهیها میشه نگه داریش کرد؟

 ماهی انجل چقدر بزرگ میشه؟

ماهی انجل تکثیر میشه؟

گونه های ماهی انجل اب شیرین

برای شروع بهتر هست بدانید که ما سه نوع انجل اب شیرین برای نگه داری در اکواریوم داریم.

گونه اول انجل التوم هست.توی ابن خانواده بزرگترین میباشد.در سایز نهایی تا ۳۸ سانتی متر رشد میکند.

انجل التوم
ماهی انجل التوم

این گونه که فرشته ماهی اورینکو هم نامیده میشود بومی رودخانه اورینکوو حوضه ابریز ریو نگرو در جنوب شرق ونزوئلا- شمال برزیل و جنوب شرق کلمبیا میباشد.این ماهی به علت حساس بودن به اب محل زندگی – رسیدن وداشتن سایز بزرگ و سختی نگهداری وعدم تکثیر در اسارت زیاد مطلوب نگهداری برای تازه کاران نیست.

انجل-کوتوله
انجل-کوتوله-لئوپلد

گونه دوم لئو پلد کوتوله  که به افتخارپادشاه نامگذاری شده است.این گونه بومی رودخانه اسکیبو در حوضه رود امازون میباشد.حداکثر رشد این ماهی ۵ سانتی متر میباشد.در بین گونه های ماهی انجل خشن ترین و تهاجمی میباشد.زیاد در اکواریومهای خانگی دیده نمیشود.

ماهی انجل
ماهی انجل(فرشته ماهی) اب شیرین

گونه سوم که بیشتر مورد نظر ماست.ماهی انجل اب شیرین یا فرشته اب شیرین که به همین اسم معرف هست.این ماهی بومی رودخانه  اویاپوک در گویان فرانسه و کشورهای کامبیا و پرو از حوضه امازون میباشد .

انجل اب شیرین

ماهی انجل از خانواده سیچلایدها و گوشتخوار کمین کننده میباشد. فرم بدنی ماهی فشرده و دیسک مانند به شکل دست انسان است.رنگ بدنی این ماهی همرا با خطوطی عمودی در پهنای بدن میباشد.این فرم بدنی  و رنگ امکان وارد شدن داخل ریشه های درختان کنار اب  و مخفی شدن را به ماهی میدهد.این ریشه ها مخفی گاه و شکار گاه این ماهی میباشند.

این ماهی بعد از ماهی گوپی احتمالا شناخته شده ترین ماهی برای اکثر دوستداران طبیعت و اکواریوم میباشد.

این ماهی به علت ارام بودن – فرم بدنی خاص- و نگه داری اسان از جمله ماهیان پر طرف دار میباشد. به خاطر انجام اصلاح نژاد و پروش و تکثیرهای گزینشی رنگهای زیادی از این ماهی به وجود امده است. این تنوع باعث ازادی اکواریوم داران برای انتخاب رنگهای گوناگون شده است.

با خواندن نوشته های زیربیشتر بدانید

ماهی فایتر ……

میخواهی گوپی بخری؟نگه داری؟..

اکواریوم مناسب ماهی انجل

این ماهی بومی حوضه رودخانه امازون میباشد. این ماهیها دربستر رودهایی با حرکت کم اب که اطراف انها اکثرا درختانی با ریشه های فراوان داخلش با بستری از گل و شن وجود دارد زندگی میکنند.این ابها معمولا سبک – اسیدی با رنگی تیره با دمایی بالاتر از ۲۵ درجه سانتی گراد هستند.

رودخانه ایاپوک
رودخانه ایاپوک محل زندگی ماهی انجل اب شیرین

پوشش گیاهی متراکم – خزه – ریشه درختان کنار اب و افتاده در اب – سایه با نور کم محیط و فرم بدنی امکان زیست برای این ماهی را فراهم میکنند.

خوب پس از مطالب بالا میتوان اینطور برداشت نمود . ما برای نگه داری از یک جفت ماهی انجل اب شیرین چطوراکواریمی لازم داریم . این اکواریوم باید کف شنی نرم و تا جای ممکن تیره رنگ باشد.

اگر امکانش بود از گیاه مقاوم در تانک استفاده کنیم.بک راند تانک مثل منظره درختان داخل اب باشد.اگر امکان داشت از چوب داخل اکواریوم برای دکور استفاده شود.اب شهری ما برای نگهداری خوبه اما تکثیر ماهی انجل تو این اب امکان پذیر نیست.چون اکثر ابهای شهری تو کشورمون سنگین هستند.سیستم فیلتراسیون همون فیلتر ابری ساده برای یک جفت خوب هست. اما اگر ماهی مون زیاد بود باید از فیلترهای مثل گپ فیلتر یا بهتر از ان سامپ فیلتر استفاده کنیم.

اکواریوم با پوشش گیاهی
اکواریوم با پوشش گیاهی ماهی انجل

اب مناسب و ظرفیت اکواریوم

اب مناسب نگه داری و تکثیر برای این ماهی اب سبک و اسیدی میباشد.این ماهی اب با سختی ۳ تا ۱۰ درجه را دوست دارد. اب تانک تکثیر باید تمایل به سبکی داشته باشد.

Ph اب هم ۶.۰تا۷.۰ مناسب هست.

دمای مناسب اب نگهداری  هم محدوده ای از ۲۶ کمترین تا ۳۰ درجه سانتی گراد بیشترین هست.اما دمای قابل تحمل ۲۰ کمترین و ۳۳ درجه سانتی گراد بیشترین برای زمان بسیار کم  میباشد.

اکواریوم مناسب ماهی انجل برای یک جفت ۸۰ لیتر میباشد. به نسبت جسه این اب زیاد هست .اما شاید شما ماهی دیگری هم به این تانک وارد کنید. اگر فقط ماهی همین یک جفت میباشد ۵۰ لیتر هم کفایت میکند.

با مطالعه نوشته های زیر بیشتر بدانید

دمشمشیری چطور ماهیی هست؟ غذاش؟تکثیرش؟

سیچلاید گوره خری در خانه شما

سن بلوغ -اندازه رشد-اخلاق و رفتار


ماهی انجل در سن ۷ ماهگی به بلوغ جنسی میرسد.به اصطلاح پیش مولد شده است . اگر در گروهی از هم نوعان خود باشد با مشخص کردن حریم جفت خود را انتخاب میکند.این ماهی تک همسر بوده و قلم رو طلب میباشد.

این ماهی زیاد به هم تانکی ها غیرهمنوع گیر نمیدهد.در این زمان معمولا ۸ سانتی متر اندازه خواهند داشت. این اندازه از نوک باله های پشتی تا زیری حساب میشود. معمولا رشد این ماهی از این ناحیه ها بیشتر بوده و به چشم میاید.
این ماهی تا ۱۸ سانتی متر برای نرها و ۱۵ سانتی متر ماده های باله بلند به رشد خود ادامه میدهد.
اگر از این ماهی درست نگهداری کنید تا ۱۰ سال همراه شما خواهد بود.

فرشته ماهی اب شیرین
فرشته ماهی اب شیرین

جنس نر


جنس نر ماهی انجل معمولا بدنی بزرگتر از ماده دارد.پیشانی بزرگ که با بالا رفتن سن ماهی کمی هم گوز مانند میشود.لبهایی کلفت با باله های زیر اب ششی که اکثرا به جلو متمایل هستند.

جنس ماده


جنس ماده ماهی انجل به نسبت ماهی نر بدنی کوچکتر اما شکمی بزرگتر دارد.اگر جفت نشده باشد زیاد به دیگر ماهیها گیر نمیدهد.لبهایی نازک بدون برجستگی پیشانی حتی در سن بالا میباشد.

تکثیر ماهی انجل

این ماهی بعد ازحریم زدن و انتخاب جفت تخم ریزی میکند. تخمهای ماهی انجل چسبنده بوده و روی سطحی با شیب ۴۵ درجه یا کمی بیشتر گذاشته میشود.

در هر بار کمترین تعداد ۲۰۰ عدد و بیشترین تعداد بالای ۵۰۰ عدد تخم گذاشته میشود.اگر تخمها خراب شوند یا توسط پرورش دهنده برداشته شوند باز هم تخم ریزی میکنند.

این تخم ریزی به نسبت قدرت بدنی و سن ماهی میتواند ۳ تا ۵ بار با فاصله یک هفته تا ۱۰ روز تکرار شود. بعد از ان برای تقویت بنیه و اماده سازی تخم و اسپرم جدید جفت استراحتی یک تا سه ماهه خواهند داشت.

بعد از تخم ریزی اگر اب تانک سبک بود تخمها برای نگه داری به جفت سپرده میشوند.این بهترین روش برای ماهی میباشد.

اما معمولا تخمها از تانک اصلی خارج شده به اکواریوم هچ با اب تمیز و تازه برای به دنیا امدن نوزادان گذاشته میشود.

لاروها در دمای مناسب بعد از ۳ یا ۴ روز از تخم خارج میشوند اما هنوز به سطح چسبیده هستند.

این نوزادها کیسه زرده دارند.تا جذب کامل کیسه زرده نباید به انها غذا داد.چون نمیتوانند و نخواهند خورد.باید صبر کنید تا شنای ازاد شروع شود. این شنا پس ار یک هفته کامل شده و کیسه زرده هم جذب میشد.

 التوم ونزوئلایی
انجل التوم ونزوئلایی

غذای ماهی انجل

ماهی انجل اب شیرین همه چیز خوار متمایل به غذای گوشتی هست. غذای گوشتی شامل اکثر موجودات زنده ابزی کوچک میباشد . حالا این موجودات لارو سایر ماهیها – سخت پوستان – حشرات – روتیفرها – دافنی و مواردی از این دست میباشند.

پس غذایی با پروتئین بالا با فیبر کم مطلوب برای این ماهی هست. غذا های شرکتی و خشک با پروتئین بالا انتخاب کنید.تنوع غذایی برای سلامتی ماهی مهم میباشد.از ارتیمیا خیلی استقبال میکند.

میل ورم  ان هم سایز سایز ریز میتونید امتهان کنید بد نیست. کرم سفید – کرم مگس سرکه و مگس سرباز براش عالی هستند.

برای نوزاد از ارتیمیا تازه هچ شده یا دافنی میتونید استفاده کنید.

از غذای دست ساز مخصوص گوشتخواران هم میتونید استفاده کنید.

انجل اب شیرین با کدام ماهیها میماند؟

اگر چه این ماهی از گونه سیچلاید های شکار چی حساب میشود اما ظاهر ارامی دارد.این قیافه گمراه کننده میباشد تا ان جا که بعضی از دوستان این ماهی را با گیاه خوارانی مثل گوپی نگه میدارند.

این ماهی با سیچلایدهای کوچک جثه تر از خود امریکایی به خوبی همزیستی دارد.

سیچلاید جک دمپسبی- گوره خری – پرت کوتوله – گرین ترور کوچک و افرا از ان جمله هستند.

با سلطان (ماهی دیسکس) هم اندازه و حتی بزرگتر هم راحت همزیستی دارد.

از نگه داری با زنده زاها و سیچلایدهای افریقایی پرهیز کنید.

از سخت پوستان مثل میگو نمیتوانید در این تانک داشته باشد.خورده میشوند.

برای حلزون یک درد سر واقعی هست و ان را اذیت میکند.

از لجن خوار اسپرت و مصری راحت میشه توی این اکواریوم داشت.

اکواریوم مناسب
اکواریوم مناسب ماهی انجل

نتیجه گیری تجربی

نگه داری از این ماهی هم راحت هست هم سخت.

اگر برنامه رسیدگی به اکواریوم و نظافت منظم ان را نداشته باشید کارتان سخت خواهد بود.

تنوع غذایی خیلی مفصلی لازم ندارد اما باید داشته باشید.

در مورد هم تانکی ها باید بگم ماهیان همه چیز خوار برای نگه داری با این ماهی خوب هستند.

همه گورامی ها بغیر از اسفرانامس – اکثر باربها – رنگین کمان ماهی ها -ماهیان پافر اب شیرین-گلد فیشها – تتراهای بزرگ مثل سیلور دالر خوب هستند. اما دقت کنید داخل این تانک اولویت با ماهی انجل هست . پس ماهی انتخاب کنید که شرایط زیستی انجل با هم اکواریومی به هم نزدیک باشند.

از نگه داری با سیچلاید های افریقایی جدا پرهیز کنید.بغیر از اینکه شرایط ابی و محیطی انها با هم متفاوت هست. سیچلایدهای امریکایی بیشتر تهدید میکنند تا این که بخواهند بزنند. اما افریقایی ها از پشت حمله کرده و حسابی زده و فرار میکنند.

با گوپی نگه دارین اگر گوپی خودش خورده نشود بچه ها خوراک انجل خواهند شد.

ممنونم از همراهی دوستان

با امتیاز دادن برای ما دلگرمی خدمت بیشتری بدهید
[کل: ۳ میانگین: ۳.۳]
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *